Her er shippingbransjens største håp

Maersk har oppskriften som skal tvinge konkurrentene i kne.

I helgen bidro containerskipet «Majestic Maersk» til en ny era i shippingbransjen i det skipet ankom København på sin jomfrutur fra verftet i Sør-Korea.

Med hele 400 meter og en prislapp på over én milliard kroner er skipet det andre av i alt 20 tilsvarende Triple E-containerskip som det danske rederikonglomeratet A.P. Møller-Maersk har i bestilling, opplyser rederiet til DN.no.

Kapasiteten er på inntil 18.000 containere. Det er også 12,5 prosent mer enn kapasiteten til det nest største containerskipet i verden i dag, tilhørende det franske rederiet CMA CGM.

«Majestic Maersk» ved kai i København.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen

«Majestic Maersk» ved kai i København. 

Det er imidlertid ikke størrelsen, men teknologien som er revolusjonerende, påpeker selskapet.

Les resten av artikkelen på DN.no:

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2687636.ece

 

God sommer fra STG

SHIP O'HOI

Ettersom eksamenstiden går mot slutten ønsker STG å takke for et supert vårsemester. Det er gøy at så mange studenter viser engasjement rundt STG om dagen. I løpet av semesteret har vi vært på spennende ekskursjoner til både London og Oslo, samt middag med DVB.
Vi vil takke alle som har vært med å gjøre vårens arrangementer til en suksess. Spesielt fortjener våre våre sponsorer DVB, RS Platou og E&Y en stor takk.

Til høsten kommer det til å skje mye spennende i STG. Det blir ekskursjon til Singapore og i tillegg til andre arrangementer som shipping ABC og seilkurs.

God Sommer
Styret i STG

STG-ekskursjon til London 6.-10.februar

Onsdag:

Avreise fra Bergen på kvelden. Vi kom til London og spiste en hyggelig middag sammen.

Torsdag:

Torsdagen startet med togtur til Southampton, hvor vi besøkte det norsk/svensk-eide rederiet Wallenius Wilhemsen Logistics. WWL er verdens største aktør når det gjelder transport av kjøretøy.
Vi fikk først en presentasjon av samarbeidet mellom de to rederiene, samt et innblikk i hvordan de opererer langs hele verdikjeden , alt fra transport til havs, tekniske tjenester, til innenlands distribusjon. Deretter fikk vi omvisning på havnen og på et av deres RORO-skip (Roll-on/roll-off carrier).Dette var spennende og lærerikt.

RORO-carrier

Etter besøket hos Wallenius Willhemsen tok vi toget tilbake til London. På kvelden dro alle på musikalen We Will Rock You, og deretter på bar.

 

Fredag:

Vi startet dagen med et bedriftsbesøk hos Clarksons. Her fikk vi presentasjoner både fra skipsmeglings- og analytikeravdelingen. Til slutt fikk vi en omvisning i kontorlandskapet hos meglerne, som gav oss et godt innblikk i en skipsmeglers hverdag.

Besøk hos Clarksons

 

Senere på dagen dro vi til advokatfirmaet Ince and Co, som er anerkjent selskap innen handel og shipping. Deres hovedområder innen shipping, går på skipsforsikring og oppfølging av skipsfinansiering. De holdt blant annet en generell presentasjon om shipping, ulike kontrakter og tvister innenfor bransjen.

Resten av dagen/kvelden ble brukt til å utforske Londons shoppinggater og restauranter/barer.

Lørdag:

På lørdag hadde vi ikke noe faglig innhold, slik at alle gjorde som de ville. Det ble arrangert en felles middag på restauranten Gaucho, som studentene satt veldig pris på! Deretter dro vi på nattklubb.

Søndag:

Shopping og hjemreise!

 

Londonturen kan sies å være veldig bra gjennomført. Bedriftspresentasjonene var veldig lærerike og spennende, slik at det faglige utbytte var stort. Studentenes tilbakemeldinger tyder på det samme :)


Vi gleder oss til neste utenlandsekskursjon=)

Invitasjon til London-ekskursjon med STG

Da er det endelig klart, Skipsfart og Transportgruppen (STG) inviterer alle NHHs studenter til vår årlige ekskursjon, og denne gangen går turen til shippinghovedstaden London.

Ekskursjonen vil finne sted 6.-10. februar hvor vi utforske shippingmiljøet i London. 

Programmet er ikke fullstendig spikret, men vil vil besøke 3-5 bedrifter innen shipping; bank, mekling, forsikring og selvsagt rederi.

Dette er en unik mulighet til å bli bedre kjent med den maritime næringen, samt oppleve det London har å by på av sosiale eventer, nattliv, shopping, sport og kultur, alt i godt selskap med andre NHH-studenter

Er du førstekullist eller tilnærmet ferdig med masteroppgaven, det spiller ingen rolle. Vi ønsker å ha med deg!

Vi har imidlertid kun 20 plasser, så send en søknad til ekskursjon@stg.no der du forteller kort om deg selv, og hvorfor du har lyst til å være med STG til London 

Husk at påmelding er bindende. Påmeldingsfrist: mandag 5. november, kl. 23:59.

For kun 2500 kr vil du få:
- Transport til og fra flyplassene
- Fly til London tur/retur 
- Hotell 5 dager i hjerte av London
- Spennende og lærerike besøk av tunge aktører innen shipping
- Unike sosiale og faglige opplevelser
- London by night
- Shopping og shipping


STG-medlemmer inviteres til Bulkforums "Market Update"

Invitasjon:

"Bulkforum, in cooperation with Bergen Shipowners' Association and Maritimt Forum Bergensregionen, have the pleasure of inviting you to our annual Market Update Meeting at Grand Selskapslokaler in Bergen on Wednesday 17 October.


Lunch starts at 12.00 and presentations from 12.30.

Øystein Thøgersen, Professor of Economics, NHH:

Global Macroeconomics: Endgame Euro? 
Global Prospects When The Eurozone Implodes

Nicolai Hansteen, Chief Analyst, Pareto Shipping:
Market Outlooks - Dry Bulk And Some More

Jarle Hammer, Hammer Maritime Strategies:
ECO Ships - Do We Really Need Them?


Sign up by e-mail to post@bulkforum.com or by "Attend event" on our website:http://www.bulkforum.com/?page=25&activity=85

no later than Tuesday 16 October.

WELCOME!"

 

Reder på en dag - påmelding

VIKTIG OPPDATERING!

Påmelding ”REDER PÅ EN DAG”

Torsdag (11 oktober) om en uke går startskuddet for høstens mest innholds - og lærerrike dag når Maritimt Forum og Skipsfart og Transportgruppen (STG) arrangerer ”REDER PÅ EN DAG”.

Det er begrensede antall plasser så påmelding vil følge ”førstemann til mølla” prinsippet.

Vær derfor tidlig ute og med deg på allerede nå!

 

PÅMELDING GJØRES PÅ: www.bit.ly/reder2012   

 

 

STG inviterer: Reder på en dag

Ønsker du å bli skipsreder?

Den 11.oktober inviterer Skipsfart og Transportgruppen DEG til Reder på en dag

Dette blir en uten tvil en dag fullpakket av lærerike opplevelser. 

Konseptet er som det ligger i tittelen at vi, i løpet av en dag, skal gjøre det som skal til for å bli reder. For å få til dette skal vi på forskjellige ekskursjoner/bedriftbesøk i nærområde hvor det enten vil være presentasjoner, caseløsning eller bespisning. 

Vi kommer tilbake med mer detaljert program snart...

Meld din interesse på FACEBOOK 

Ny professor i skipsfartsøkonomi ved NHH!

Denne høsten har NHH fått en ny professor i skipsfartsøkonomi ved NHH. Stillingen er finansiert med en donasjon fra Bergens Rederiforening. 

Roar Ådland (f. 1972) er utdannet sivilingeniør i marin teknikk ved NTNU, har Høyere avdelings studium fra NHH og tok doktorgrad i Ocean Systems Management ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2003.

Parallelt med en karriere som analytiker og porteføljeforvalter i skipsmeglerfirmaet Clarkson PLC i London, har han forsket og publisert innen skipsfartsøkonomi, undervist ved blant annet NHH og Copenhagen Business School (CBS) og vært tilknyttet Hong Kong Polytechnic University.


Roar Os Ådland (Foto: Hallvard Lyssand)

 

 

Vellykket Maritim Trainee presentasjon og middag!

Med over 100 oppmøtte studenter i Grand selskapslokale ble kvelden en suksess! Tom O. Kleppestø ledet seansen med et foredrag om næringen og Maritim Trainee programmet, før Traineene Kristine og Finn fra henholdsvis Wikborg og Rein og Wilhelmsen ASA fortalte om sin hverdag! Deretter var det middag, drikke og sosial omgang.

HUSK SØKNADSFRISTEN 1. OKTOBER!

www.maritimtrainee.no

Photo: 100+ students from NHH and UiB (law) gathered at Grand Selskapslokaler in Bergen to learn more about Maritime Trainee. Cool!

Photo: Christine from Group 6, trainee at Wikborg Rein Bergen, and Finn from Group 7, trainee at Wilh. Wilhelmsen, present for students in Bergen. Good presentations from both of them!

Photo: Great turnout in Bergen for Maritime Trainee presentation tonight, with some 100 students from NHH, BI, and UiB. Then food and drinks afterwards of course

Bilder lånt av Tom O. Kleppestø

Generalforsamling avholdt

Generalforsamling i STG ble avholdt 07.06.12. Kort og godt var det mest vesentlige vedtaket endring av styrets sammensetning.

Andrea Lomheim, Karoline Bjone Skatvedt, Pål Fredrik Jakobsen og Sindre Mehn, gir seg som henholdsvis PR, Program, Intern og Eksursjon.

Inn kommer Tobias Pran Schmidt som PR-ansvarlig, Haakon Møyner Lund som Program-ansvarlig, Håkon Dysthe som Intern-ansvarlig og Erling Hammer som Eksursjonsansvarlig.

Styret takker avtroppende STG'ere for innsatsen, og ønsker de nye styremedlemmene velkommen.

Maritime Trainee presentation & dinner.

The Maritime Trainee programme will be presented for students at NHH, UiB (jus), BI Bergen, and other interested students. The presentation is available for non-Norwegian speaking students also.

After the presentation there will be good food, free drinks, and good opportunities for mingling.

Please register with Vibeke Ytterli at vy@rederi.no stating your name, school/education, and e-mail address and like the facbookpage and event site: https://www.facebook.com/events/269084173208110/

 The event will take place at: 

Grand Selskapslokaler

Olav Kyrres gate 115014 Bergen, Hordaland
19 of september, 1800!
Hope to see u there!

 

 

Shipping ABC

Er du intressert i en karriere innen shipping?

STG arrangerer Shipping ABC på torsdag 6.september kl 16.15 i Aud22.
Dette vil være en introduksjon om næringen og muligheten for NHH-studenter etter endt studier.

Foredragsholdere:

Maritimt forum vil starte med et introduksjonsforedrag om den maritime næringen deretter vil to tideligere NHH studenter holde et erfaringsforedrag fra tiden de har hatt i DOF og om markedet (Offshore skip – supply/ankerhåndtering/subsea), kort om DOF-sfæren og mer om DOF Subsea, og så mer om behovet for NHH-studenter i slike selskap og hvilke stillinger man kan sikte seg inn mot.

Det blir servert pizza etter foredragene, før vi stikker videre ut for en felles ankerdram (pils):)

For STG-medlemmer: GRATIS!
For andre kr 100,-
Kan tegne livslangt medlemsskap med STG i døren for kr 300,-

 

Generalforsamling STG

STG skal holde GF på førstkommende fredag kl 16.15 i Terje Hansen.

Generalforsamling blir arrangert to ganger i året, og holdes for at medlemmene i STG skal kunne få være med å påvirke gruppens aktiviteter og utvikling.

Vi gir en kort oppsummering over hva som har skjedd det siste året og hva vi har planer om fremover.

Deretter skal det holdes valg.

Stillingene som lyses ut er:

  • ·         Ekskursjon
  • ·         PR
  • ·         Program
  • ·         Intern

For mer informasjon eller spørsmål om stillingene kan du sende mail til: thomas_vikenes@hotmail.com eller ringe 91568797.

Velkommen!

STG på ekskursjon til Oslo

23.-24. februar var STG på ekskursjon til Oslo. 17 NHH-studenter tok turen til hovedstaden for å få et innblikk i næringen.

Torsdag 23. februar startet vi hos Oslo børs der vi fikk et foredrag om hva de driver med, etterfulgt av omvisning i deres lokaler. Etter et par timer hos Oslo børs dro vi til DNB der vi ble servert god lunsj før det ble holdt fire speed-foredrag om deres posisjon i forhold til shipping. Det var engasjerende foredrag med mye nyttig informasjon for kommende siviløkonomer med interesse for shipping.

Kvelden ble tilbragt med Ship Finance Management som etter å ha holdt et lite foredrag om dem selv spanderte tapasmiddag og noe fuktig i glasset. Det ble en uformell setting med mye prat og god stemning.

Fredag morgen møtte vi alle opp hos Golden Ocean som holdt et foredrag om hva de driver med, for så å vise oss rundt i deres flotte lokaler på Aker Brygge. Deretter avsluttet vi ekskursjonen hos Wilh. Wilhelmsen på Lysaker. Der fikk vi enda en god lunsj, ble fortalt om deres historie og drift i dag, samt en omvisning i deres museum.

Alt i alt er vi veldig fornøyde med årets Oslo ekskursjon. Tusen takk til alle vi fikk komme og besøke. Det var spennende og lærerikt!