STGs Osloekskursjon 27. mars

Til fordel for det solfylte påskefjellet, og på tross av et flykaos forårsaket av en noe meningsløs streik, møtte 26 skipsglade NHH-studenter tidlig opp ved Avance Gas’ lokaler i et heller regntungt Oslo - for å sparke i gang påskeferien med litt faglig påfyll.

Hos Avance Gas møtte de vordende skipsmeglerne grunnlegger og administrerende direktør Christian Andersen, og junior charterer Martha Boge holdt foredrag om det svært spennende LPG-markedet.

Turen gikk så videre til Torvald Klaveness på Lysaker. Her ble gjengen vist rundt i lokalene, servert lunch, og fortalt engasjert om Klaveness’ virksomhet, og om livet i shipping-bransjen av Peter Lindstrøm og Eivind Lyford.

Sulten på shipping av ei mettet for de fremmøtte, og det bar fra Lysaker til Bjørvika – hvor et besøk hos EY stod for tur. EY reviderer og er rådgiver for et betydelig antall selskaper i shippingbransjen, og holdt spennende foredrag om deres erfaringer. Her fikk studentene også løst et case, før EY inviterte til en utsøkt middag på Asia ved Aker Brygge.

Oppsummert ga samtlige inntrykk av å hatt en superb tur, og STG-styret takker Avance Gas, Klaveness, og EY for mottagelsen og interessante opplegg.