Bergen Shipping Conference 2016

Etter et seksårig opphold, har konferansen med røtter tilbake til 1986 blitt arrangert i regi av STG. På under ett år har styret i Bergen Shipping Conference utarbeidet et program med meget relevante bidragsytere. Tema for konferansen var «i forkant av syklene. Volatilitet. Rammebetingelser. Teknologi». 

Følgende bidragsytere bidro til å belyse utfordringer og muligheter ved det sykliske markedet: 

 

  • Monica Mæland, Næringsminister (H)
  • Knut Voraa, Leder i DNB Shipping, Offshore & Logistics
  • Erik Tønne, Head of Offshore Research i Clarksons Platou
  • Marianne Møgster, Senior Vice President Finance i DOF Dubsea
  • Njål Sævik, CEO i Havila Shipping
  • Sveinung Støhle, President & CEO i Höegh LNG
  • Kristian Sørensen, CEO & Global Head of Shipbroking i Fearnleys
  • Kjersti Kleven, Styreleder i Kleven Maritime
  • Engebret Dahm, Head of Combination Carriers i Torvald Klaveness

 

Neste Bergen Shipping Conference avholdes i september 2018. 

Les mer om konferansen her.

 

 

Osloekskursjonen 2016

I år som i fjor valgte 20 STG-medlemmer å benytte den siste fredagen før påskeferien til å besøke tre viktige aktører i shipping-bransjen. 

Turen startet, som ifjor, hos Torvald Klaveness. Her ble studentene blant annet fortalt om hvordan selskapet ser på fremtiden i shipping, og hvordan utviklingen av datasystemer vil spille en stor rolle. 

Videre dro studentene til meglerfirmaet Fearnleys, som ga de besøkende et dypt og interessant innblikk i deres rolle i bransjen.

Til slutt gikk besøket til STGs hovedsponsor EY. Her fikk studentene løse et spennende case knyttet opp til de mange vanskelige shipping-segmentene, og hvordan EY bistår selskapene. 

 

Styret takker alle deltagere, Torvald Klaveness, Fearnleys, og EY for spennende opplegg og gode diskusjoner.

 

 

STGs Osloekskursjon 18. mars

STG inviterer igjen alle nåværende og fremtidige medlemmer med på den årlige Osloekskursjonen, fredag 18. mars.

I Oslo starter vi med et besøk hos Torvald Klaveness klokken 10, før vi drar videre til Fearnleys, og avslutter hos STGs hovedsponsor EY. 

Turen koster ingenting, og STG refunderer reisekostnader med opp til kr. 300. 

Send en mail med navn, studentnummer, kull, samt noen ord om hvorfor du ønsker å være med, til leder@stg.no innen søndag 6. mars. 

For mer informasjon, se vårt Facebook-event

Søk Bergen Shipping Conference 2016

Bergen Shipping Conference (BSC) skal høsten 2016 atter en gang bli arrangert på NHH. Etter et lite opphold på seks år, er konferansen tilbake og trenger flere frivillige NHH-studenter til å bidra.

BSC er en arena hvor næringslivet, akademia og politikere møtes for å diskutere utfordringer og løsninger for den maritime sektoren. Konferansens ambisjon er å bringe sammen ulike aktører fra bransjen for å belyse felles utfordringer. Denne tradisjonsrike konferansen er blitt holdt i regi av studentorganisasjonen Skipsfart og Transportgruppen - STG ved NHH.

Konferansen vil bli avholdt den 16. September 2016 på Norges Handelshøyskole, Bergen.

Du finner all informasjon her 

BSCs nettside finner du her

Singapore 2015

Den 14. til 20. september reiste 20 shippingglade NHH-studenter til Singapore. I løpet av uken besøkte studentene rederiene Klaveness og Wilhelmsen, meglerhuset Clarksons Platou, DNBs avdeling for skipsfinansiering. Hver av bedriftene holdt svært interessante og lærerike foredrag, og samtlige av deltagerne ga uttrykk for å være svært fornøyde.

Det ble for øvrig også tid til noen utenomfaglige aktiviteter, slik som Singapore Grand Prix, Pharrell-konsert, og en og annen beskjeden tur på byen etter bedre måltider. 

Styret takker alle bidragsytere for en fantastisk tur!

 

STGs Osloekskursjon 27. mars

Til fordel for det solfylte påskefjellet, og på tross av et flykaos forårsaket av en noe meningsløs streik, møtte 26 skipsglade NHH-studenter tidlig opp ved Avance Gas’ lokaler i et heller regntungt Oslo - for å sparke i gang påskeferien med litt faglig påfyll.

Hos Avance Gas møtte de vordende skipsmeglerne grunnlegger og administrerende direktør Christian Andersen, og junior charterer Martha Boge holdt foredrag om det svært spennende LPG-markedet.

Turen gikk så videre til Torvald Klaveness på Lysaker. Her ble gjengen vist rundt i lokalene, servert lunch, og fortalt engasjert om Klaveness’ virksomhet, og om livet i shipping-bransjen av Peter Lindstrøm og Eivind Lyford.

Sulten på shipping av ei mettet for de fremmøtte, og det bar fra Lysaker til Bjørvika – hvor et besøk hos EY stod for tur. EY reviderer og er rådgiver for et betydelig antall selskaper i shippingbransjen, og holdt spennende foredrag om deres erfaringer. Her fikk studentene også løst et case, før EY inviterte til en utsøkt middag på Asia ved Aker Brygge.

Oppsummert ga samtlige inntrykk av å hatt en superb tur, og STG-styret takker Avance Gas, Klaveness, og EY for mottagelsen og interessante opplegg.

STGs London-ekskursjon 24. - 28. september

Onsdag 24. september var vi 20 studenter fra NHH som dro til London for å lære mer om shipping. Torsdag morgen tok vi bussen til Southampton for å besøke Wallenius Wilhelmsen Logistics sin terminal. Wallenius Wilhelmsen Logistics er et joint venture selskap mellom Wallenius og Wilhemsen. Selskapet har terminaler i flere deler av verden blant annet i Baltimore, Shanghai og i Southampton. Vi ble møtt med et spennende foredrag før vi ble vist rundt på terminalen hvor vi også fikk omvisning på et «Roll on Roll off»-skip. Da vi kom tilbake til London, spiste vi felles middag.

 

Fredag besøkte vi både Baltic Exchange samt Clarksons. Baltic Exchange ble stiftet på midten av 1700-tallet og  er verdens eneste uavhengige markedsplass for handel med både fraktderivater og fysiske fraktkontrakter. Clarksons er også et gammelt selskap, over 150 år, og er i dag et av verdens ledende selskaper når det gjelder tilbud av ulike shippingtjenester som skipsmegling, finansielle tjenester innen shipping, forskning og andre støttefunksjoner. Etter to spennende og lærerike foredrag hos Baltic Exhange og Clarksons dro vi alle på musikalen Lion King. Lørdagen besto av shopping før vi hadde en hyggelig middag og kveld på byen med Børsgruppen.  

 

Maritimt Forum trenger din hjelp under Tall Ships Races 2014

Gode sommerminner kan være noe av de fineste vi har. Minner som fyller oss med glede og gir oss varme når vi erindrer solskinn fra en skyfri himmel, og smaken av softis på bryggekanten. Denne sommeren ønsker vi å skape gode minner for andre, og til dette trenger vi hjelp fra alle. Inkludert deg.

24.-26. juli er Bergen vertsby for Vestlandets største kulturelle hendelse: The Tall Ships Races 2014. Rundt 500.000 besøkende vil oppleve over 100 seilskuter i Vågen, og med Grunnlovsjubileet samt feiringen av byens egen stolte hundreåring Statsraad Lehmkuhl, vil The Tall Ships Races by på årets mest spektakulære dager mellom de syv fjell!

I et samarbeid mellom Maritimt Forum, Sjømannskirken og Bergen Sjøfartsmuseum vil det under The Tall Ships Races være en Maritim Landsby, hvor det  blir lagt til rette for aktiviteter for både de store, de mellomstore, og de bittesmå. For gjøre The Tall Ships Races 2014 til minneverdige dager, trenger vi derfor frivillige som kan hjelpe oss med å gjøre Maritim Landsby til en begivenhet.

Dere som stiller opp vil få 100 kroner per time skattefritt, samt attest for å ha deltatt i frivillig arbeid. Det er mulighet for å jobbe så mye man ønsker, og ingen forpliktelse til å stille opp alle dager.

Maritim Landsby vil være åpen:

Torsdag 24. juli: kl. 12.00-20.00

Fredag 25. juli: kl. 10.00-20.00

Lørdag 26. juli: kl. 10.00-20.00

 

Nå har du muligheten til å gjøre noe godt for andre og skape Bergens største folkefest, samtidig som du selv får noe ta med deg videre på din egen CV.

 

For påmelding og ytterligere informasjon om Maritim Landsby, ta kontakt med:

 

Line Andersen

Adm. ansvarlig

Maritimt Forum Bergensregionen

Tlf: 56 90 11 84 / 938 94 716

Mail: line.andersen@maritimt-forum.no

STG arrangerer båtførerkurs

Tid:

Fredag 28. feburar kl. 16.15-20.45 og

lørdag 1. mars kl. 09.00-16.00. Kurset avsluttes med eksamen lørdag ettermiddag.

 

Sted: Aud. Agnar Sandmo

Pris: kr 1700,-for ikke-medlem/ kr 1400,-for medlem. For de som ikke er medlem inkluderer prisen livslangt medlemskap i STG

Kurset avholdes av Waypoint Maritime som har god erfaring innen kursing i forkant av båtførerprøven, og har erfaring fra undervisning på andre universiteter og høyskoler med gode resultater.

Som en trygget for at alle skal bestå, gis det også en garanti. Det vil si at dersom en elev stryker på prøven vil eleven kunne komme på kurs til Waypoint Maritime i Strandgaten og ta prøven på nytt. En slik prøve koster 329,- til Norsk Test.

For påmelding eller spørsmål, send mail til kurs.stgseil@gmail.com

Vel møtt!

Generalforsamling 26 februar, kl 16.15 i Aud 14

STG avholder GF Onsdag 26. februar, kl 16.15 i Terje Hansens aud

Generalforsamling blir arrangert to ganger i året, og holdes for at medlemmene i STG skal kunne få være med å påvirke gruppens aktiviteter og utvikling. Vi i STG utlyser flere stillinger i styret (se bildet under), og håper at noen av dere ønsker å stille 

Agenda kommer på medlemmers mail

For mer informasjon eller spørsmål om stillingene kan du sende mail til Henrik Schartum, leder@stg.no eller ringe 404 85 963

Skipsdåp i Bergen

STG var fredag til stede under dåpen av plattformforsyningsskipet (PSV) Troms Arcturus. Dette skipet på 5700 dødvekttonn med et dekksareal på 1170 m2 er bygget ved verftet Vard Aukra, og ble levert til rederiet tidligere denne uken. Skipet huser en besetning på 28 mann, og går nå i gang med en kontrakt for Statoil på den norske sokkelen.

 

 

Singapore 2013

Besøk på verftet til Keppel

 

I slutten av september dro 20 medlemmer på årets andre utelandsekskursjon i regi av STG. Turen gikk til Singapore, verdens nest største havneby. I løpet av en uke var vi innom fire forskjellige bedrifter og roller innenfor shipping; rederiet Tanker Pacific, DNBs avdeling for skipsfinansiering, meglerhuset RS Platou samt Keppel Offshore and Marines riggverft. Under hvert besøk ble vi møtt med gode presentasjoner og minglelystne ansatte, noe som gjorde det gøy, interessant og lærerikt!

 

Mellom bedriftsbesøkene var det lagt opp mye fritid, slik at folk kunne shoppe, gå på stranden, osv. Sammen ble arranger mange koselige fellesmiddager, turer på byen, samt nattsafari i Singapore Zoo!

Singaporeturen gikk fantastisk bra. Mye godt og interessant, faglig opplegg, samt vanvittig mye sosialt moro sammen med en flott gjeng, sikret en flott opplevelse!

 

Brunch på Fullerton Hotel


Cornelia på Sentosa


Utsikt fra Marina Bay Sands

 

Vi gleder oss til neste gang!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KVINNER I KULING

For 3. året på rad får kvinnelige studenter den unike muligheten til å bli med på den inspirerende og anderledes karrierekvelden KVINNER I KULING torsdag 17. oktober kl. 1700 - 2230. 
Shippingbransjen - med MARITIMT FORUM i spisse - inviterer til motivasjonsforedrag med bla. Elisabeth Grieg og Linn Cecilie Moholt, speed-dating med næringslivet og en spennende minglemiddag som avslutning. 
Vi håper jenter benytter denne fantastiske nettverksmuligheten og springbrettet inn i bransjen, og melder seg på via bit.ly/KIK2013 idag!